logo_line-01

GET IN TOUCH

OF BEL ONS

Tel 030 744 02 66

VERBORGEN GEBREKEN ONDERZOEK

Verborgen gebreken woning of pand laten onderzoeken

Verborgen gebreken zijn gebreken aan een woning of pand die bij wisseling van eigenaar pas na de overdracht ontdekt worden.

Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als het riool ineens verstopt is, als oude bedrading van elektra veiligheidsrisico’s met zich meebrengt of als een vloer onder de oppervlakte verrot blijkt te zijn.

U heeft als koper én als verkoper rechten en plichten in deze ingewikkelde situatie. Zo heeft u als verkoper plicht om het verkochte pand eerlijk op te leveren maar u heeft als koper ook plicht om zelf gedegen onderzoek te doen voor de koop om lastige situaties te voorkomen.

DE WET OVER GEBORGEN GEBREKEN

Een woning of pand moet Conform het Burgerlijk Wetboek beantwoorden aan de gesloten overeenkomst. Er wordt niet aan de overeenkomst voldaan als een woning niet over de mogelijkheden en eigenschappen beschikt die voor een normaal gebruik nodig zijn.

Maar let op! Er wordt vaak aan deze wetgeving afgeweken. Zo wordt er in veel overeenkomsten een zogeheten ouderdomsclausule opgenomen of staat er een regel in de trant van: “de woning wordt overgedragen met alle zichtbare en onzichtbare gebreken en tekortkomingen waar de verkoper geen kennis van heeft.”

BEWUST VERBORGEN GEBREKEN

Als deze bepaling in de koopovereenkomst vermeld staat en u bent daarmee akkoord gegaan is de verkoper alleen aansprakelijk als hij bewust informatie achtergehouden heeft over gebreken waar hij wel kennis van had tijdens de overdracht.

Dat worden ‘bewust verborgen gebreken’ genoemd. De verkoper kan echter alleen aansprakelijk gesteld worden als u aantoonbaar kunt maken dat de verkoper het gebrek bewust voor u heeft verborgen.

ONDERZOEKSPLICHT KOPENDE PARTIJ

Indien er geen dergelijke bepaling in de koopovereenkomst vermeld staat dan is het burgerlijk wetboek van toepassing. Dit betekent dat de verkoper aansprakelijk is voor alle gevallen van verborgen gebreken, dus ook indien hij zelf geen weet had van het verborgen gebrek.

Dit sluit zichtbare gebreken uiteraard uit; deze had u zelf kunnen waarnemen. Zichtbare gebreken vallen ook onder de onderzoeksplicht van de kopende partij. De onderzoeksplicht houdt in dat de koper zorgvuldig en actief onderzoek doet naar het pand wat hij wellicht gaat aanschaffen.

Daarmee dient u zelf te voorkomen dat u onder invloed van een verkeerde voorstelling van zaken een koopovereenkomst sluit. U kunt ook voor dit onderzoek een bouwexpert inhuren.

Verborgen gebreken onderzoek

Verborgen gebreken zijn gebreken aan een woning of pand die bij wisseling van eigenaar pas na de overdracht ontdekt worden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als het riool ineens verstopt is, als oude bedrading van elektra veiligheidsrisico’s met zich meebrengt of …..

Bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring vindt bijvoorbeeld plaats bij de aan- of verkoop van een huis of pand. Zo krijgt u direct inzicht in de staat van het huis en tevens de waarde. Bovendien heeft u de kans eventuele zwakheden vroeg op te sporen en in te grijpen voordat er schade is.

Bouwgebreken onderzoek

U hebt een eigen woning of bent in het bezit van een vastgoed of misschien gaat u een woning of vastgoed kopen. Tijdens het bezichtigen of taxeren van de woning loopt u tegen een bouwkundig gebrek aan. In dit geval biedt een bouwgebrekenonderzoek uitkomst.

Verzekering voor gebouwschade

Gebouwschade is schade aan uw woning of pand door invloeden van buitenaf. Dit betekent dat er bijna altijd iemand anders aansprakelijk te stellen is voor deze gebouwschade. Soms is de gebouwschade niet veroorzaakt door mensen maar door invloeden van buitenaf.

Gebouwschade opgelopen, wat nu?

Gebouwschade is schade aan uw woning of pand door invloeden van buitenaf. Dit betekent dat er bijna altijd iemand anders aansprakelijk te stellen is voor deze gebouwschade. Het herstellen van bouwschade kan flink in de papieren lopen.

Bouwconflict aannemer/klusser

Het kan iedereen overkomen: u bent aan het verbouwen aan uw woning en er is plotseling een geschil met de aannemer, stukadoor of bijvoorbeeld loodgieter. U kunt een bouwexpert inhuren om u bij te staan in geval van een bouwconflict maar ook preventief …

VERBORGEN GEBREKEN ONDERZOEK

Klaver Asbestinventarisaties adviseert, onderzoekt en ondersteund o.a. in de volgende plaatsen:

Abcoude, Baambrugge De Hoef, Amstelhoek, IJsselstein, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Polsbroek, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Nieuwegein, Woerden, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Linschoten, Papekop, Hekendorp, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Utrecht, Maarssen, Oud Zuilen, Tienhoven, Westbroek, Breukelen, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Nieuwersluis, Loenen Aan De Vecht, Vreeland, Loenersloot, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Zeist, Austerlitz, Huis Ter Heide, Bilthoven, De Bilt, Den Dolder, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading, Baarn, Lage Vuursche, Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Soest, Soesterberg, Achterveld, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Stoutenburg, Stoutenburg, Noord Veenendaal, Rhenen, Elst,Renswoude, Woudenberg, Doorn, Cothen, Langbroek, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg, Wijk bij Duurstede, Driebergen-Rijsenburg, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Ossenwaard, Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal, Everdingen, Zijderveld Hagestein.

certificaten

CERTIFICATEN

Met een certificaat of keurmerk wordt aangetoond dat bepaalde producten, diensten, processen  …

certificatenschema

CERTIFICATENSCHEMA

De certificatieschema’s bevatten de criteria voor het afgeven van certificaten door de certificerende instelling.

onze certificaten

ONZE CERTIFICATEN

Procescertificaat Asbestinventarisatie (SC-540). Werkveldspecifiek certificatieschema voor het …

contact klaver asbest

CONTACT

Wilt u meer weten over onze certificaten? Wij staan u graag te woord, neem vrijblijvend contact met ons op.

logo_line-01

Type hier uw zoekwoord en klik op enter