logo_line-01

GET IN TOUCH

OF BEL ONS

Tel 030 744 02 66

BOUWGEBREKEN ONDERZOEK

U hebt een eigen woning of bent in het bezit van een vastgoed of misschien gaat u een woning of vastgoed kopen.

Tijdens het bezichtigen of taxeren van de woning loopt u tegen een bouwkundig gebrek aan. In dit geval biedt een bouwgebrekenonderzoek uitkomst. Een bouwgebrekenonderzoek is een visuele bouwkeuring die vaak ongeveer 2 uur in beslag zal nemen. Een bouwgebrekenonderzoek kan aangevraagd worden door een eigenaar of een aankopende partij.

AANLEIDING VOOR EEN BOUWGEBREKEN ONDERZOEK

Voorbeelden van aanleidingen om een bouwgebrekenonderzoek te laten uitvoeren is scheurvorming, waterlekkages, schimmel- en vochtplekken, aantasting van materialen, geluidsoverlast, tocht of een hoge energierekening.

Deze signalen geven vaak aan dat er schade is aan een gebouw. In dit geval is het raadzaam een bouwgebrekenonderzoek te laten doen.

Een bouwgebrekenonderzoek hoeft niet alleen naar aanleiding van een aan- of verkoop te gebeuren. Integendeel: als u ziet dat uw woning of pand een gebrek heeft kan het zijn dat dit een probleem is wat nog veel groter kan worden. In geval van scheurvorming bijvoorbeeld kan de scheur verder uitscheuren waardoor de veiligheid in het geding komt. En heeft u weleens nagedacht dat u bij tochtvorming misschien veel meer dan nodig betaald voor uw energierekening?

WAT IS EEN BOUWGEBREKEN ONDERZOEK?

Een bouwgebrekenonderzoek is een visuele inspectie van het bouwgebrek.

Er wordt dus niet een volledig bouwonderzoek gedaan maar alleen specifiek gekeken naar het probleem en de herkomst. Vaak is de oorzaak van een bouwgebrek te vinden in het ontwerp of een verkeerde uitvoering van het ontwerp.

Het komt ook voor dat bouwgebreken optreden bij het gebruik van verkeerde materialen of door slecht onderhoud.

RESULTATEN BOUWGEBREKEN ONDERZOEK

Een onafhankelijke bouwexpert zal een bouwgebrekenonderzoek uitvoeren.

Dit onderzoek neemt ongeveer 2 uur in beslag. Hierna krijgt u een rapport over het bouwgebrek.

Hier staan niet alleen de bevindingen in maar ook advies over de wijze van herstel en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Verborgen gebreken onderzoek

Verborgen gebreken zijn gebreken aan een woning of pand die bij wisseling van eigenaar pas na de overdracht ontdekt worden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als het riool ineens verstopt is, als oude bedrading van elektra veiligheidsrisico’s met zich meebrengt of …..

Bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring vindt bijvoorbeeld plaats bij de aan- of verkoop van een huis of pand. Zo krijgt u direct inzicht in de staat van het huis en tevens de waarde. Bovendien heeft u de kans eventuele zwakheden vroeg op te sporen en in te grijpen voordat er schade is.

Bouwgebreken onderzoek

U hebt een eigen woning of bent in het bezit van een vastgoed of misschien gaat u een woning of vastgoed kopen. Tijdens het bezichtigen of taxeren van de woning loopt u tegen een bouwkundig gebrek aan. In dit geval biedt een bouwgebrekenonderzoek uitkomst.

Verzekering voor gebouwschade

Gebouwschade is schade aan uw woning of pand door invloeden van buitenaf. Dit betekent dat er bijna altijd iemand anders aansprakelijk te stellen is voor deze gebouwschade. Soms is de gebouwschade niet veroorzaakt door mensen maar door invloeden van buitenaf.

Gebouwschade opgelopen, wat nu?

Gebouwschade is schade aan uw woning of pand door invloeden van buitenaf. Dit betekent dat er bijna altijd iemand anders aansprakelijk te stellen is voor deze gebouwschade. Het herstellen van bouwschade kan flink in de papieren lopen.

Bouwconflict aannemer/klusser

Het kan iedereen overkomen: u bent aan het verbouwen aan uw woning en er is plotseling een geschil met de aannemer, stukadoor of bijvoorbeeld loodgieter. U kunt een bouwexpert inhuren om u bij te staan in geval van een bouwconflict maar ook preventief …

BOUWGEBREKEN ONDERZOEK

Klaver Asbestinventarisaties adviseert, onderzoekt en ondersteund o.a. in de volgende plaatsen:

Abcoude, Baambrugge De Hoef, Amstelhoek, IJsselstein, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Polsbroek, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Nieuwegein, Woerden, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Linschoten, Papekop, Hekendorp, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Utrecht, Maarssen, Oud Zuilen, Tienhoven, Westbroek, Breukelen, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Nieuwersluis, Loenen Aan De Vecht, Vreeland, Loenersloot, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Zeist, Austerlitz, Huis Ter Heide, Bilthoven, De Bilt, Den Dolder, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading, Baarn, Lage Vuursche, Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Soest, Soesterberg, Achterveld, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Stoutenburg, Stoutenburg, Noord Veenendaal, Rhenen, Elst,Renswoude, Woudenberg, Doorn, Cothen, Langbroek, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg, Wijk bij Duurstede, Driebergen-Rijsenburg, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Ossenwaard, Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal, Everdingen, Zijderveld Hagestein.

certificaten

CERTIFICATEN

Met een certificaat of keurmerk wordt aangetoond dat bepaalde producten, diensten, processen  …

certificatenschema

CERTIFICATENSCHEMA

De certificatieschema’s bevatten de criteria voor het afgeven van certificaten door de certificerende instelling.

onze certificaten

ONZE CERTIFICATEN

Procescertificaat Asbestinventarisatie (SC-540). Werkveldspecifiek certificatieschema voor het …

contact klaver asbest

CONTACT

Wilt u meer weten over onze certificaten? Wij staan u graag te woord, neem vrijblijvend contact met ons op.

logo_line-01

Type hier uw zoekwoord en klik op enter