logo_line-01

GET IN TOUCH

OF BEL ONS

Tel 030 744 02 66

GEBOUW SCHADE OPGELOPEN, WAT NU?

Gebouwschade is schade aan uw woning of pand door invloeden van buitenaf.

Dit betekent dat er bijna altijd een andere partij aansprakelijk te stellen is voor deze gebouwschade. Soms is de gebouwschade niet veroorzaakt door mensen maar door invloeden van buitenaf. U kunt bijvoorbeeld denken aan natuurrampen als stormen en overstromingen maar ook bijvoorbeeld aan schade die ontstaat bij brand.

MOGELIJKE FACTOREN

Gebouwschade kan door verschillende factoren veroorzaakt worden.

Dit kan een natuurlijke oorzaak hebben, bijvoorbeeld bij natuurrampen zoals overstromingen, blikseminslag of storm. Het kan ook voorkomen dat er werkzaamheden aan een nabijgelegen gebouw zijn of aan de straat rondom uw woning waarbij de riolering of waterleidingen beschadigd raken. Ook kunnen de trillingen van bouwwerkzaamheden gebouwschade veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan scheuren in de muur of verzakking.

GEBOUW SCHADE IN KAART BRENGEN

Het is van belang om altijd direct een schade en de oorzaak van de schade in kaart te brengen.

Gebouwschade kan vervelende gevolgen hebben. U kunt er acuut last van hebben, bijvoorbeeld als de riolering of waterleiding gesprongen is. Maar ook kleinere schades die alleen aan de oppervlakte te zien zijn kunnen later grotere schades veroorzaken.

Zo kunnen scheurtjes in de muren verder scheuren of een diepere oorzaak hebben en later grote problemen geven. In dat geval is het moeilijk om aan te geven dat de schade door een specifieke gebeurtenis of factor is ontstaan.

Het is daarom van belang om altijd meteen in kaart te brengen wat de schade is en wat daar de oorzaak van is.

GESCHILLEN GEBOUW SCHADE

Geschillen ontstaan als de aansprakelijk gestelde partij niet reageert of bereid is om de kosten te betalen.

Gebouwschade gebeurt niet met opzet maar er is zeker wel iemand verantwoordelijk voor. Ook in het geval van natuurrampen. Laat zo snel mogelijk nadat de gebouwschade heeft plaatsgevonden onderzoek doen door een expert.

Wij kunnen namens u de schade beoordelen en in kaart brengen. Zo heeft u een beeld van de herstelkosten en kunt u met uw onderzoek naar de verantwoordelijke verzekering, aannemer of klusser.

Verborgen gebreken onderzoek

Verborgen gebreken zijn gebreken aan een woning of pand die bij wisseling van eigenaar pas na de overdracht ontdekt worden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als het riool ineens verstopt is, als oude bedrading van elektra veiligheidsrisico’s met zich meebrengt of …..

Bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring vindt bijvoorbeeld plaats bij de aan- of verkoop van een huis of pand. Zo krijgt u direct inzicht in de staat van het huis en tevens de waarde. Bovendien heeft u de kans eventuele zwakheden vroeg op te sporen en in te grijpen voordat er schade is.

Bouwgebreken onderzoek

U hebt een eigen woning of bent in het bezit van een vastgoed of misschien gaat u een woning of vastgoed kopen. Tijdens het bezichtigen of taxeren van de woning loopt u tegen een bouwkundig gebrek aan. In dit geval biedt een bouwgebrekenonderzoek uitkomst.

Verzekering voor gebouwschade

Gebouwschade is schade aan uw woning of pand door invloeden van buitenaf. Dit betekent dat er bijna altijd iemand anders aansprakelijk te stellen is voor deze gebouwschade. Soms is de gebouwschade niet veroorzaakt door mensen maar door invloeden van buitenaf.

Gebouwschade opgelopen, wat nu?

Gebouwschade is schade aan uw woning of pand door invloeden van buitenaf. Dit betekent dat er bijna altijd iemand anders aansprakelijk te stellen is voor deze gebouwschade. Het herstellen van bouwschade kan flink in de papieren lopen.

Bouwconflict aannemer/klusser

Het kan iedereen overkomen: u bent aan het verbouwen aan uw woning en er is plotseling een geschil met de aannemer, stukadoor of bijvoorbeeld loodgieter. U kunt een bouwexpert inhuren om u bij te staan in geval van een bouwconflict maar ook preventief …

GEBOUWSCHADE OPGELOPEN?

Klaver Asbestinventarisaties adviseert, onderzoekt en ondersteund o.a. in de volgende plaatsen:

Abcoude, Baambrugge De Hoef, Amstelhoek, IJsselstein, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Polsbroek, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Nieuwegein, Woerden, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Linschoten, Papekop, Hekendorp, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Utrecht, Maarssen, Oud Zuilen, Tienhoven, Westbroek, Breukelen, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Nieuwersluis, Loenen Aan De Vecht, Vreeland, Loenersloot, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Zeist, Austerlitz, Huis Ter Heide, Bilthoven, De Bilt, Den Dolder, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading, Baarn, Lage Vuursche, Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Soest, Soesterberg, Achterveld, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Stoutenburg, Stoutenburg, Noord Veenendaal, Rhenen, Elst,Renswoude, Woudenberg, Doorn, Cothen, Langbroek, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg, Wijk bij Duurstede, Driebergen-Rijsenburg, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Ossenwaard, Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal, Everdingen, Zijderveld Hagestein.

certificaten

CERTIFICATEN

Met een certificaat of keurmerk wordt aangetoond dat bepaalde producten, diensten, processen  …

certificatenschema

CERTIFICATENSCHEMA

De certificatieschema’s bevatten de criteria voor het afgeven van certificaten door de certificerende instelling.

onze certificaten

ONZE CERTIFICATEN

Procescertificaat Asbestinventarisatie (SC-540). Werkveldspecifiek certificatieschema voor het …

contact klaver asbest

CONTACT

Wilt u meer weten over onze certificaten? Wij staan u graag te woord, neem vrijblijvend contact met ons op.

logo_line-01

Type hier uw zoekwoord en klik op enter