BOUWGEBREKEN ONDERZOEK

U hebt een eigen woning of bent in het bezit van een vastgoed of misschien gaat u een woning of vastgoed kopen.

Tijdens het bezichtigen of taxeren van de woning loopt u tegen een bouwkundig gebrek aan. In dit geval biedt een bouwgebrekenonderzoek uitkomst. Een bouwgebrekenonderzoek is een visuele bouwkeuring die vaak ongeveer 2 uur in beslag zal nemen. Een bouwgebrekenonderzoek kan aangevraagd worden door een eigenaar of een aankopende partij.

AANLEIDING VOOR EEN BOUWGEBREKENONDERZOEK

Voorbeelden van aanleidingen om een bouwgebrekenonderzoek te laten uitvoeren is scheurvorming, waterlekkages, schimmel- en vochtplekken, aantasting van materialen, geluidsoverlast, tocht of een hoge energierekening.

Deze signalen geven vaak aan dat er schade is aan een gebouw. In dit geval is het raadzaam een bouwgebrekenonderzoek te laten doen.

Een bouwgebrekenonderzoek hoeft niet alleen naar aanleiding van een aan- of verkoop te gebeuren. Integendeel: als u ziet dat uw woning of pand een gebrek heeft kan het zijn dat dit een probleem is wat nog veel groter kan worden. In geval van scheurvorming bijvoorbeeld kan de scheur verder uitscheuren waardoor de veiligheid in het geding komt. En heeft u weleens nagedacht dat u bij tochtvorming misschien veel meer dan nodig betaald voor uw energierekening?

WAT IS EEN BOUWGEBREKENONDERZOEK?

Een bouwgebrekenonderzoek is een visuele inspectie van het bouwgebrek.

Er wordt dus niet een volledig bouwonderzoek gedaan maar alleen specifiek gekeken naar het probleem en de herkomst. Vaak is de oorzaak van een bouwgebrek te vinden in het ontwerp of een verkeerde uitvoering van het ontwerp.

Het komt ook voor dat bouwgebreken optreden bij het gebruik van verkeerde materialen of door slecht onderhoud.

RESULTATEN BOUWGEBREKENONDERZOEK

Een onafhankelijke bouwexpert zal een bouwgebrekenonderzoek uitvoeren.

Dit onderzoek neemt ongeveer 2 uur in beslag. Hierna krijgt u een rapport over het bouwgebrek.

Hier staan niet alleen de bevindingen in maar ook advies over de wijze van herstel en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Sloop advies

Bent u op zoek naar een specialist voor advies en begeleiding van (gedeeltelijke) sloop? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf voor sloopadvies en zijn uw partner bij sloopprocessen. Wij werken voor professionele beheerders …

Lees verder

Verborgen gebreken onderzoek

Verborgen gebreken zijn gebreken aan een woning of pand die bij wisseling van eigenaar pas na de overdracht ontdekt worden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als het riool ineens verstopt is, als oude bedrading van elektra veiligheidsrisico’s met zich meebrengt of …..

Lees verder

Bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring vindt bijvoorbeeld plaats bij de aan- of verkoop van een huis of pand. Zo krijgt u direct inzicht in de staat van het huis en tevens de waarde. Bovendien heeft u de kans eventuele zwakheden vroeg op te sporen en in te grijpen voordat er schade is.

Lees verder

Verzekering voor gebouwschade

Gebouwschade is schade aan uw woning of pand door invloeden van buitenaf. Dit betekent dat er bijna altijd iemand anders aansprakelijk te stellen is voor deze gebouwschade. Soms is de gebouwschade niet veroorzaakt door mensen maar door invloeden van buitenaf.

Lees verder

Gebouwschade opgelopen, wat nu?

Gebouwschade is schade aan uw woning of pand door invloeden van buitenaf. Dit betekent dat er bijna altijd iemand anders aansprakelijk te stellen is voor deze gebouwschade. Het herstellen van bouwschade kan flink in de papieren lopen.

Lees verder

Bouwconflict aannemer/klusser

Het kan iedereen overkomen: u bent aan het verbouwen aan uw woning en er is plotseling een geschil met de aannemer, stukadoor of bijvoorbeeld loodgieter. U kunt een bouwexpert inhuren om u bij te staan in geval van een bouwconflict maar ook preventief …

Lees verder

Get in touch

Of bel ons

phone Tel 030 744 02 66