logo_line-01

GET IN TOUCH

OF BEL ONS

Tel 030 744 02 66

SUBSIDIE REGELING ASBESTDAKEN

De subsidieregeling verwijdering asbestdaken 2019

Kan ik subsidie krijgen als ik mijn asbestdak wil verwijderen?

Ja! De Nederlandse overheid heeft bepaald dat de ‘Subsidieregeling Verwijdering Asbestdaken’ zal blijven bestaan tot en met 31 december 2019.

De Subsidieregeling verwijderen asbestdaken richt zich op particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden.

Voor wie?
Subsidie kunt u aanvragen wanneer u degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak.
Particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profit organisaties of overheden komen hiervoor in aanmerkingen.
Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie.
Looptijd en indienen
De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. U kunt uw subsidieaanvraag tot 31 december 2019 17.00 uur indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
U kunt uw aanvraag indienen binnen een termijn van zes maanden na de verwijdering van het asbestdak.
Alleen volledige aanvragen worden in behandeling genomen. Aanvragen kunt u doen via mijn.rvo.nl.
Hoeveel subsidie?
De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres.
U kunt alleen in aanmerking komen voor de subsidie als de oppervlakte van het geïnventariseerde asbestdak meer dan 35 m2 bedraagt.
Dakbeschot komt niet in aanmerking voor deze regeling.
Wat is asbest?
Asbest is een verzamelnaam voor een groep gekristalliseerde minerale vezelachtige stoffen (dit zijn stoffen die er onder een microscoop uitzien als kristallen). Asbest is een mineraal dat op een aantal plaatsen in de wereld in de loop der tijd is gevormd.
Asbest is toevallig ontstaan
Het is een bijzondere materie (een speling van de natuur) die door een aantal toevallige omstandigheden is ontstaan. Kristallen zijn structuren zoals deze ontstaan bij zout, suiker en het bevriezen van water. Kristallen kunnen verschillende vormen hebben.
Waar wordt asbest gewonnen?
Asbest wordt gewonnen in dagmijnen in landen als de voormalige sovjetrepublieken, Canada, Brazilië, Zuid-Afrika en Australië.

Hechtgebonden

Hechtgebonden asbest hoeft u meestal niet direct te laten verwijderen. De asbestvezels zitten stevig vast in het materiaal. Is het asbest in goede staat en wordt het niet bewerkt? Dan levert het geen direct gevaar op.

icons-arrows-50×50-01

Losgebonden

Bij losgebonden asbest zitten de asbestvezels niet vast aan het materiaal. De vezels kunnen dan gemakkelijk vrijkomen. Daardoor zijn de gezondheidsrisico’s veel groter.

icons-arrows-50×50-01

Inventarisatie asbest

Deze groep bestaat uit: amosiet (bruin asbest), crocidoliet (blauw asbest), tremoliet (grijs asbest), actinoliet (groen asbest) anthofyliet (geel asbest). Bruin asbest (10%) en blauw asbest (5%) worden in deze groep het vaakst aangetroffen in asbesttoepassingen.

icons-arrows-50×50-01

Laten verwijderen

Het is veelal gevaarlijker asbest op de verkeerde manier te verwijderen dan om het te laten zitten. De gemeente kan u als eigenaar van asbesthoudend materiaal verplichten om maatregelen te nemen. Is de kans aanwezig dat asbestvezels vrijkomen dan moet een gecertificeerd bedrijf het asbest verwijderen.

icons-arrows-50×50-01

ASBEST SUBSIDIES

Klaver Asbestinventarisaties begeleidt asbestsaneringen o.a. in de volgende plaatsen:

Abcoude, Baambrugge De Hoef, Amstelhoek, IJsselstein, Benschop, Lopik, Lopikerkapel, Jaarsveld, Polsbroek, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Nieuwegein, Woerden, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Linschoten, Papekop, Hekendorp, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Utrecht, Maarssen, Oud Zuilen, Tienhoven, Westbroek, Breukelen, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Nieuwersluis, Loenen Aan De Vecht, Vreeland, Loenersloot, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, Zeist, Austerlitz, Huis Ter Heide, Bilthoven, De Bilt, Den Dolder, Bosch en Duin, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading, Baarn, Lage Vuursche, Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk, Eemnes, Soest, Soesterberg, Achterveld, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Stoutenburg, Stoutenburg, Noord Veenendaal, Rhenen, Elst,Renswoude, Woudenberg, Doorn, Cothen, Langbroek, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen, Overberg, Wijk bij Duurstede, Driebergen-Rijsenburg, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Ossenwaard, Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ’t Waal, Everdingen, Zijderveld Hagestein.

certificaten

CERTIFICATEN

Met een certificaat of keurmerk wordt aangetoond dat bepaalde producten, diensten, processen  …

certificatenschema

CERTIFICATENSCHEMA

De certificatieschema’s bevatten de criteria voor het afgeven van certificaten door de certificerende instelling.

onze certificaten

ONZE CERTIFICATEN

Procescertificaat Asbestinventarisatie (SC-540). Werkveldspecifiek certificatieschema voor het …

contact klaver asbest

CONTACT

Wilt u meer weten over onze certificaten? Wij staan u graag te woord, neem vrijblijvend contact met ons op.

logo_line-01

Type hier uw zoekwoord en klik op enter